miercuri, 3 septembrie 2014

Iubirea... pur si simplu


"O iubire provocată de cauze conştiente, de calităţi pentru care dicţionarul are cuvinte, de însuşiri externe, o iubire acordată ca un premiu pentru calităţi estetice, morale şi intelectuale, o iubire pe care o poţi justifica nu este iubire."
Garabet Ibrăileanu - Adela

Am mai scris despre acest subiect. Dar este o provocare continua. De ce iubim?

Da, de acord cu dl Ibraileanu, nu poti justifica o iubire pentru ca ea nu are justificare, nu este necesara justificarea ei.
Se intampla mai presus de ratiune, se intampla in plan energetic, emotional, se intampla ca dar divin. Cum poti justifica un dar de la Dumnezeu? Este necesara justificarea darului Sau?

Da, am mai scris ca iubind cu adevarat, pur si simplu, iubirea nu poate fi explicata in cuvinte. Dictionarul este sarac in cuvinte, nu permite descrierea ei. Cei doi inventeaza propriul dictionar in care scriu nu cuvinte, ci trairi, proprii, unice, inexplicabile celor din afara iubirii lor. De cate ori ati auzit: se iubesc, dar eu nu inteleg de ce? Pai... nici nu trebuie inteleasa acea iubire, nici nu poate fi inteleasa, este inaccesibila altora. Ramane misterul celor doi protagonisti. Ce nevoie au ceilalti sa le inteleaga iubirea?

Suntem oameni si avem ratiune. Acesta este motivul pentru care simtim nevoia sa intelegem lucrurile. Insa exista situatii in care este bine sa fie pusa la treaba si latura emotionala, si, dand dovada de empatie, sa lasi in pace iubirea  sa existe... pur si simplu.

Empatia in astfel de situatii o poti simti doar daca ai trait o astfel de iubire... pur si simplu.

Si o vei simti doar daca si cand te vei iubi pe tine... pur si simplu. Fa-o! Te va inalta! 



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu