luni, 9 iunie 2014

Picaturi de fericire



Da, hotarat lucru, fericirea este o mare cu zeci, sute, mii, milioane si, de ce nu, miliarde de picaturi multicolore de mici fericiri. De mici momente traite cu zambetul pe buze si in suflet, cu inima vibrand pe frecventa Pamantului, a celui de langa tine, a muzicii, a vietii.

Nu, hotarat lucru, fericirea nu este o stare permanenta, nu dureaza o vesnicie. Ea este fugara, iti atinge sufletul zambind si apoi pleaca, lasand in urma parfumul ei fermecat si inconfundabil. O amprenta pe suflet aminteste de acea clipa, altfel ai crede ca ai visat. O atingere uneori imperceptibila, alteori ca o adiere, iar, si mai rar, o aripa tremuratoare in stomac.

Ne nastem programati sa fim fericiti. Insa nu primim si definitia fericirii, nici codul ei. Fericire poate fi pentru fiecare altceva, perceptia este diferita, insa trairea ei, sunt convinsa, este aceeasi pentru toti. Ne nastem, traim si murim avand ca ideal fericirea.

Nu, nu toti constientizam, nu toti ne trezim dimineata si, la cafea, spunem: astazi voi fi fericit! Insa, in subconstient, asta avem programat. Actiunile noastre toate sunt indreptate catre un scop numit fericire. 

Fragila, diafana, volatila, mi-o imaginez ca pe o zana cu voalul alb trecand usor si parfumat peste sufletul meu si zambindu-mi pe muzica lui Chopin. Asa este fericirea mea. A ta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu