sâmbătă, 8 martie 2014

Minunea de a fi femeie


Sunt femeie si sunt fericita ca sunt.
As vrea ca toate femeile sa se simta minunat in pielea si conditia lor de femeie. Caci este o binecuvantare sa fii femeie: calda, sensibila, iubitoare, grijulie si inca multe alte calitati pe care bunul Dumnezeu ni le-a daruit in netarmurita Lui darnicie.
Calitati pe care le punem in slujba celor ce ne inconjoara: parinti, soti, copii, prieteni, colegi. In fiecare zi, femeia intruchipeaza o multitudine de roluri si in fiecare cauta sa dea tot ce-i mai bun.
De aceea femeia trebuie iubita si apreciata, ea este prezenta in viata tuturor celor ce au nevoie de ea. De abia dupa ce pierzi o femeie, realizezi ca, desi avea si ea momente mai putin bune, totusi insemna o mare parte din viata ta.
Ce este femeia? O fiinta sensibila, iubitoare, intelegatoare, calda si zambitoare, neaparat zambitoare. Caci zambetul purtat pe buze de o femeie este cel mai frumos accesoriu.
Dar, ca orice fiinta cu un psihic normal, femeia poate fi si mai putin sensibila, iubitoare, intelegatoare, calda si zambitoare. Atunci ea trebuie inteleasa si acompaniata in starea ei catre zona pozitiva a vietii. Uneori are nevoie de liniste si singuratate, alteori, dimpotriva, asteapta un suflet cald langa ea. De multe ori primeste un obiect, cadou, bijuterie, dar pentru ea ar fi suficienta o prezenta calda.
Femeia din zilele noastre este o eroina minunata, o fiinta adaptata perfect vietii stresante pe care o traim. Fiica, sotie, uneori mama, angajata sau antreprenoare, ea alearga prin viata cot la cot cu barbatul, bifand sarcina dupa sarcina.
O zi pe an i-a fost consacrata. Eu cred ca o merita. Aprecierea barbatului este un gest foarte frumos, elegant, gentil. Amandoi se simt special: ea ca primeste, el ca daruieste. Armonie perfecta! Insa arta este de a mentine aceasta stare in fiecare zi, fie ca e mai buna, fie ca e mai rea. Iubirea, intelegerea, respectul si aprecierea, ingredientele vietii frumoase. Depinde de amandoi pentru a le avea si pastra.
Da, sunt femeie si sunt fericita ca sunt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu