sâmbătă, 13 aprilie 2013

Ochii, poarta sufletului

Ochii, atat de cantati, pictati, descrisi in cuvinte alese!
Ochi albastri, ochi verzi, ochi caprui, ochi negri.
Prin ei patrunde lumea inconjuratoare in lumea noastra interioara, in minte si suflet.
Dar tot ei sunt calea prin care ies sentimentele la iveala: fericirea, bucuria, tristetea, supararea, ura ...
Cei mai frumosi ochi sunt cei ai indragostitilor. Indiferent de culoarea lor, ei arata intr-un fel anume, de neconfundat. Luminite joaca in ochi, sar de colo colo ca niste licurici. Si ochii rad de fericire! Stiu ei prea bine ca sunt clipe nepretuite si rare.
Cand suntem tristi, ochii se acopera cu pleoapele ca si cand s-ar apara de lumea din afara. Nu vor sa fie deranjati! Vor liniste pentru a-si consuma nefericirea, ca si cand vor sa se izoleze, sa-si planga de mila. Si sa apere si sufletul de intruziuni. Sunt ca niste cerberi. Ati observat ca atunci cand traim sentimente intens, inchidem ochii? De ce? Simplu, pentru a nu ne mai aglomera cu alti stimuli vizuali si a ne concentra pe ceea ce ne provoaca acel sentiment intens. Da, ei ne apara. In orice situatie. Ne sunt atat de credinciosi!

Inocenta copiilor se oglindeste in ochi. Atat de puri si veseli! In general, caci sunt si cazurile urate de copii tristi, suparati, nefericiti. Atunci, deodata, ochii lor devin maturi, nefericit de maturi. Prematur, ei imbatranesc. Ochii, caci despre ei vorbim. Ce poate fi mai trist decat sa vezi un copil cu ochi de matur? E semnul unei mari suferinte in sufletelul sau. Cum poti ramane indiferent cand el e atat de marcat? Insa de regula oamenii mari nu au timp sa observe, ei sunt ocupati cu lucruri "importante".

Ochii pot exprima si manie, ura, sentimente negative. Sunt persoane care nu trebuie sa spuna nimic, doar privesc intr-un anume fel si totul e dat pe fata. Te ingheata cu privirea. Nimic nou, nu?

Cred ca ati observat ca sunt momente cand ochii zambesc. Stiu ei cand s-o faca. Si o fac atat de bine! Si sa va spun un secret: zambetul din suflet este acela cand zambesti nu numai ridicand colturile gurii, ci si cu ochii. Altfel, cei ce stiu, vor sesiza zambetul de complezenta.

Ochii, poarta sufletului ... 

http://www.youtube.com/watch?v=9v64nclh4XM

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu